Mariëlle Nijhuis-Nieland

Samen zetten we ideeën in beweging” – Mariëlle Nijhuis-Nieland

Mijn naam is Mariëlle Nijhuis-Nieland. Ik ben geboren in Nijverdal en woon sinds mijn huwelijk met Harold in Hengevelde. We hebben twee, nu volwassen en uit-huis-wonende, kinderen.

Hof van Twente vind ik een mooie gemeente waar het woord noaberschap de saamhorigheid mooi weergeeft. Ook al sta ik hier niet vaak middenin en heb ik hier ook geen ambities in liggen, toch zie ik wel veel kansen en mogelijkheden in deze saamhorigheid. Als creatieve denker haal ik veel energie uit het zien van mogelijkheden binnen de gemeenschap. Daarom wil ik mij inzetten om ook anderen voor dit doel te enthousiasmeren.

Ik ben imker en bijna dagelijks in de tuin te vinden. Volgens mij heeft de wereld meer natuur en (vrije) dieren nodig want dat geeft ons binding met elkaar, onze dieren en heel simpel, onze aarde. Geoff Lawton zei: ‘We kunnen echt alle problemen van de wereld oplossen, zelfs de schijnbaar onmogelijke, in een tuin.’ Ik kan dit beamen. Vind het ook eens in jouw tuin!

In Beweging geeft ruimte aan die verbinding tussen mensen onderling en tussen mens en natuur. Volgens mij begint en eindigt politiek tussen de mensen zelf. Daarom voel ik me thuis in het ongebonden denken van In Beweging en de verbindende werking hiervan.

Contactgegevens

mariellenijhuis@politiekinbeweging.nl