Foto van Marianne Hutten

Uitgestoken hand

In mijn laatste blog pleitte ik voor meer informele settings en dat dat heus niet meteen allemaal achterkamertjespolitiek is. Nou, ik ben op mijn wenken bediend! Vorige week vrijdag en zaterdag was een tweedaagse met de hele gemeenteraad, wethouders, burgemeester en ambtenaren.

In deze tweedaagse ging het over de uitwerking van vijf thema’s die de gemeente de komende jaren in beleid centraal stelt (zoals eerder vastgesteld in het visiedocument van de coalitiepartijen CDA, VVD en GemeenteBelangen). Ik wil graag een compliment kwijt over deze tweedaagse. Het was een zeer goede bijeenkomst! De discussies waren constructief en volgens mij is er echt geluisterd naar alle inbreng. Er waren goede gesprekken! De voorzitter heeft de bijeenkomst zeer goed geleid, iedereen heeft de kans gehad om zich ruim tevoren goed voor te bereiden, verwachtingen over en weer zijn uitgesproken en het vervolgtraject was duidelijk. In april gaan we zien wat er met ieders inbreng is gedaan, dan worden de (mogelijk aangepaste) stukken besproken in de gemeenteraad. En ook daarvoor gelden weer verwachtingen.

We hebben allemaal onze inbreng mogen geven, maar of we die inbreng ook letterlijk terug gaan zien, dat is een tweede. Participatie is niet hetzelfde als ‘je zin krijgen’, dat kan niet een realistisch doel zijn. Doel van participatie is om plannen beter te maken en dat mensen zich serieus gehoord voelen. Het college heeft een uitgestoken hand beloofd naar de gemeenteraad rondom het visiedocument. Die ervaar ik ook zo, dank daarvoor! Wordt vervolgd!

Marianne Hutten
Fractievoorzitter In Beweging

Geplaatst in Blog van Marianne.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *