Persbericht PvdA en In Beweging: Twence moet helpen tegen hoge energieprijzen

Partij van de Arbeid en In Beweging willen dat Twence winst inzet voor mensen met financiƫle problemen door de hoge energieprijzen

De Partij van de Arbeid en In Beweging roepen de Twentse gemeenten op om de winst die afvalverwerker Twence maakt, in te zetten voor mensen die hun energierekening niet meer kunnen betalen. De gemeenten zijn de voornaamste aandeelhouders van Twence en kunnen op die manier de inwoners tegemoet komen die problemen ondervinden als gevolg van de hoge energieprijzen.

Twence zelf produceert energie voor een relatief lage prijs, maar de wereldgasprijs bepaalt mede het tarief dat in rekening moet worden gebracht aan afnemers van warmte. Onder andere hierdoor maakt het bedrijf momenteel forse winst. Dat deze winsten ook indirect te danken zijn aan een vreselijke oorlog is voor beide partijen eveneens een reden om in actie te komen. Op deze manier moet je als overheid geen winst willen maken, vinden zij.

Daarom stellen de Partij van de Arbeid en In Beweging gezamenlijk voor om de winst in te zetten voor mensen die door de hoge energieprijzen in de problemen komen. Ook willen zij dat Twence een noodfonds opzet voor de mensen die bij Twence warmte afnemen. En die regeling mag best ruimhartig zijn. In de komende raadsvergadering van Hof van Twente komen de Partij van de Arbeid en In Beweging met een motie die de Twentse gemeenten oproept om zich achter dit plan te scharen.

Geplaatst in Niet gecategoriseerd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *