Foto van Marianne Hutten

Mijn stem gaat naar…

Bijna vier jaar geleden nu.

Ik mag gaan stemmen. Stemwijzer ingevuld. Verkiezingskrant ingevuld. Maar geen stap verder. Wat lijken de standpunten van de partijen veel op elkaar! Waarom werken die niet gewoon samen? Waarom wordt er zoveel energie gestopt in je proberen te onderscheiden van de ander? De overeenkomsten zijn toch veel groter dan de verschillen? Sterker nog: waarschijnlijk wordt er soms binnen een partij meer verschillend over standpunten gedacht dan tússen partijen. Die stelling durf ik wel aan. En toch: iedereen lijkt over elkaar heen te buitelen om te laten zien waarom je beter bent dan de ander. Kan die tijd en energie niet gestopt worden in gezamenlijk dossiers oppakken? Ik nam me voor: over 4 jaar zit ik óf achter het stembureau óf ik heb me verkiesbaar gesteld.

Een jaar geleden kwam die vraag bij me op: als ik daar iets mee wil, moet ik daar op tijd over nadenken… En precies toen kreeg ik een telefoontje. Of ik meer verbinding tussen de progressieve partijen zou willen. En ik of ik daar over mee wilde denken. En daar zat ik dan. Met een groeiende groep mensen die het anders wil. Mensen die niet tegen de standpunten van de progressieve partijen zijn. Mensen die juist de krachten willen bundelen in één overkoepelende partij. Het klinkt zo logisch. Toch? Meer impact en duidelijker voor de kiezer.

Ik heb nu ruim een jaar achter de rug van gesprekken. Heel veel gesprekken. Veel energiegevende en eerlijk gezegd ook energievretende gesprekken. Ik wil zo graag boven het eigenbelang kijken van jezelf en van de partij. We willen toch allemaal een nóg betere Hof van Twente? Zullen we dan samenwerken in plaats van elkaar de tent uit vechten? Er gaan nog heel veel gesprekken volgen. Verbindende politiek is een werkwoord. Verbindende politiek is geen resultaat, geen eindstation. Een stem op In Beweging is een stem voor verbindende politiek. Een stem die simpelweg laat weten: laten we niet meedoen aan dat partijgedoe, laten we wel krachten bundelen.

Op wie ik vier jaar geleden uiteindelijk heb gestemd? Iemand die in mijn ogen constructief en oprecht is. Iemand die mij als kiezer het gevoel geeft – ongeacht zijn/haar partij – Hof van Twente nóg beter te willen maken!

Marianne Hutten
Lijsttrekker In Beweging

Geplaatst in Blog van Marianne.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *