12. Leo Mees ten Oever

Laten we met z’n allen de biodiversiteit omarmen

Leo Mees ten Oever

Het is nodig om meteen met de deur in huis te vallen. Wat betreft de vervuiling van onze planeet is het al vijf over twaalf! In deze tijd is het meer dan ooit nodig dat we alles wat we doen toetsen aan leefbaarheid, biodiversiteit en duurzaamheid. Waarom? De club van Rome (een internationale milieugroep) waarschuwt al 60 jaar dat we onze omgeving aan het vervuilen zijn.

Zijn we daar blij mee? Natuurlijk niet. Alles wat er op deze wereld leeft, heeft er last van. Wij ook dus! Waarom doen we het dan? Simpel gezegd, zo is onze manier van leven. Met als voorlopig sluitstuk: de ongeveer 2 eeuwen durende industriële revolutie.

Planten- en diersoorten sterven uit, het klimaat verandert, het wordt warmer, enzovoort, met alle negatieve gevolgen van dien. We zijn pas een paar jaar bezig om deze manier van leven een beetje te veranderen. We moeten af van de fossiele brandstoffen. Gelukkig zijn er nu alternatieven: zonnepanelen, windmolens en nog veel meer. Maar dat gaat met vallen en opstaan. Dat kost veel tijd.

Daarom is het belangrijk dat we met z’n allen aan de bak moeten. Deze gigantische klus moet ons verbinden en ons samen in beweging zetten.

Wil je ook de andere dertien In Bewegers op de lijst bekijken? Klik dan hier